ESG-risico ASR Nederland scoort het laagst

0

ASR Nederland heeft van Sustainalytics de beste ESG-risicobeoordeling gekregen in de branchegroep Verzekeren. Daarmee voert ASR Nederland momenteel de lijst aan van 276 beoordeelde verzekeraars en mag het zich de meest duurzame verzekeraar wereldwijd noemen.

Sustainalytics is een Morningstar bedrijf dat meet hoe goed een bedrijf haar financieel materiële ESG-risico’s (Environmental Social Governance) beheert ten opzichte van branchegenoten. De uitkomst geeft een momentopname van de ESG-risico’s binnen individuele ondernemingen. “Volgens Sustainalytics loopt ASR Nederland een verwaarloosbaar risico als het gaat om verschillende ESG-criteria die relevant zijn voor verzekeraars, waaronder Human Capital issues, Business Ethics en de integratie van ESG in verzekeringsproducten en het beheerd beleggen-aanbod”, aldus a.s.r. in haar berichtgeving.

Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met het duurzaamheidsbeleid en hoe dit beleid in de praktijk wordt toegepast en geïntegreerd in de dienstverlening. Ook wordt de benadering van risico’s beoordeeld, waarbij zowel naar klimaatrisico’s wordt gekeken, als bijvoorbeeld naar risico’s rondom data, privacy en cybersecurity.

Top-5 juli 2021

ESG-risicobeoordeling branchegroep Verzekeren:

  1. ASR Nederland NV – Score: 10
  2. De African Risk Capacity Insurance Co. Ltd. – Score: 10.3
  3. Fubon Financial Holding Co. Ltd. – Score: 11.6
  4. AIA Group Ltd. – Score: 12.9
  5. AXA SA – Score: 13

 

 

 

 

 

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.