Erasmus blaast spaarhypotheekverzekering nieuw leven in

0

Erasmus Leven herintroduceert haar spaarhypotheekverzekering, de SpaarPlus Hypotheekverzekering. Deze spaarverzekering is onderdeel van de SKP Delta Lloyd SpaarPlus Hypotheek van De Hypotheker en daarmee exclusief via De Hypotheker te verkrijgen.

Met de SpaarPlus Hypotheek bouwt de klant een gegarandeerd vermogen op via een Kapitaalverzekering Eigen Woning. Ondanks de maatregelen van de overheid ziet Erasmus Leven in deze hypotheekvorm zeker markt voor de adviseur, zowel op korte als langere termijn.

Tot 1 april 2013 kan een bestaande aflossingsvrije hypotheek, of een deel daarvan, nog omgezet worden in een spaarhypotheek. Hierdoor krijgt de consument nog renteaftrek over de hypotheek en kan hij aan het eind van de looptijd toch (deels) aflossen. Daarnaast blijft het na deze datum ook mogelijk een SpaarPlus Hypotheek te sluiten door een andere Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW), Spaarrekening Eigen Woning (SEW) of een Beleggingsrecht Eigen Woning (BEW) om te zetten naar een SpaarPlus Hypotheek.

Het rendement op de SpaarPlus Hypotheek is gekoppeld aan de hypotheekrente. Maar omdat voor de gehele looptijd een hoger rendement wordt vergoed dan de verschuldigde hypotheekrente, kent de SpaarPlus Hypotheek een lagere premie dan reguliere spaarhypotheken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.