Enno Wiertsema: ‘Nog inspiratie nodig voor een gedicht?’

0

In zijn maandelijkse column op de Adfiz-website schrijft directeur Enno Wiertsema over wat Artificial Intelligence en ChatGPT gaan betekenen voor de financiële adviesbranche.

Wiertsema: “Terugkijkend op 2023 valt op dat de wereld een hoop ellende te verstouwen heeft gehad. De oorlog in Oekraïne die maar blijft aanhouden, de vreselijke aanslagen in Israël die ons hebben doen opschrikken, de gevolgen daarvan voor de mensen in Gaza en, dichter bij huis, de woon-, zorg-, stikstof- en andere vraagstukken die we crises noemen en die de gemoederen bezighouden. En dat alles in het Chinese jaar van het konijn. Een jaar dat staat voor zachtheid, harmonie, succes… en vrede’, zoals ik eind vorig jaar schreef in een terug- en vooruitblik voor InFinance.”

AI en ChatGPT

“Gelukkig is er ook nog wel wat goeds te melden over het afgelopen jaar. We hebben in 2023 namelijk op grote schaal kunnen kennismaken met Artificial Intelligence (AI). Want afgelopen november was het exact een jaar geleden dat ChatGPT werd geïntroduceerd. Om leden daarmee kennis te laten maken organiseerden we, voorafgaand aan de najaars-ALV, een inspiratiesessie over AI waarin Bas Prins benadrukte om zo snel mogelijk te gaan spelen en oefenen met ChatGPT. Begin volgend jaar organiseren we hier een vervolg op: Bas Prins verzorgt dan een webinar over AI en ChatGPT, dus hou onze berichtgeving hierover in de gaten.”

Lees hier de hele column van Enno Wiertsema op de Adfiz-website

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.