Enno Wiertsema: ‘Nog een paar dagen…’

0

In zijn maandelijkse column op de Adfiz-website schrijft directeur Enno Wiertsema ditmaal over de Adfiz Midjaarsbijeenkomst die op woensdag 8 juni wordt gehouden in museum Singer in Laren.

Wiertsema: “Het begin van de maand is traditioneel het moment dat ik je deelgenoot maak van wat me opvalt, wat ik mis, wat ik toejuich of waar ik me zorgen om maak. In dat licht zou ik het kunnen hebben over de vormgeving van actieve transparantie, waar minister en Kamer gaan kiezen uit drie opties. Over de Wet toekomst pensioenen, waarin we al mooie resultaten hebben bereikt. Over de interpretatie die gegeven wordt aan informeren en adviseren, die weer laat zien dat de waarde van advies nog niet door iedereen wordt begrepen, en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Of ik heb het over de financiële gezondheid van medewerkers, waarin we samen gaan optrekken met VNO-NCW en MKB Nederland. Stuk voor stuk actuele onderwerpen waar ik echt een mening over heb en waar we met stakeholders over in gesprek zijn.”

Midjaarsbijeenkomst

“Maar daar ga ik het allemaal niet over hebben, althans niet nu. Over enkele dagen vindt namelijk de Adfiz Midjaarsbijeenkomst plaats in museum Singer Laren. Victor Lamme en Bas Haring zullen daarbij aanwezig zijn. Net zoals veel vertegenwoordigers van verzekeraars, ministeries, toezichthouders, vakmedia en andere stakeholders. Maar het allermooiste is dat het een moment is waarop wij – als Adfiz – weer bij elkaar kunnen zijn. En dat is belangrijk. Want door samen te komen, ervaringen te delen en kennis uit te wisselen, groeien we; persoonlijk en als vereniging. En daardoor kunnen we als beroepsgroep een nóg grote rol spelen in het geluk en het welbevinden van mensen in Nederland. Dus kom naar de Midjaarsbijeenkomst. Dan praat ik je daar alsnog graag bij over wat me opvalt, wat ik mis, wat ik toejuich en waar ik me zorgen om maak.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.