Enno Wiertsema: ‘Dóórgaan’

0

In zijn maandelijkse column op de Adfiz-website schrijft directeur Enno Wiertsema over de vele activiteiten die de branchevereniging dit jaar zal ontwikkelen.

Wiertsema: “Twee maanden geleden – op 7 juli, bij de start van het zoEnno Wiertsema: ‘Dóórgaan’merreces – viel het kabinet Rutte IV en werd bekend dat Mark Rutte niet doorgaat voor een volgende termijn als premier. In de maanden daarna gaf de ene na de andere politicus aan ook niet meer te willen doorgaan en zich niet verkiesbaar te zullen stellen voor een volgende termijn in de Kamer. Wie wél gewoon doorgaan – met het bijschrijven van indrukwekkende overwinningen – zijn Max Verstappen, de oranje dames en heren hockeyteams en de dames estafetteploeg 4x400m. En ook wij gaan gewoon door met doen waar we goed in zijn: werken aan een nóg sterkere sector, belangenbehartiging en het inzichtelijk maken van de waarde en het belang van onafhankelijk financieel advies.”

Advies in Cijfers

“Zo verschijnt deze week de nieuwe editie van Advies in Cijfers; hét naslagwerk met de laatste ontwikkelingen, nieuwe inzichten en onderzoeken en cijfers over de financiële adviesmarkt. De nieuwste Advies in Cijfers is alweer de vijfde editie van deze uitgave die inmiddels uitgegroeid is tot een belangrijke informatiebron voor iedereen die meer wil weten over de financiële adviesmarkt. Dit jaar is in de Advies in Cijfers overigens speciale aandacht uitgegaan naar financiële fitheid, duurzaamheid en pensioenen.”

Adfiz Najaarsevent

“Later deze maand – op woensdag 20 september, de dag na Prinsjesdag – gaan we door met een nieuw dagvullend evenement waar je kennis kunt ophalen en delen op het gebied van zowel zakelijk als particulier advies en ondernemerschap: het Adfiz Najaarsevent. Dit nieuwe evenement vindt plaats bij InnStyle in Maarssen en is de opvolger van het Zakelijke en Particuliere Platform. De dag bestaat uit drie delen: de ochtend staat in het teken van de particuliere markt en in de middag komt de zakelijke markt aan bod. Zo kun je eenvoudig kiezen of je de hele dag aanwezig bent of alleen een dagdeel. Tussen de dagdelen is nog een algemeen plenair programma met een keynote van Marieke Blom, hoofdeconoom van ING en de welbekende Prinsjesdag update van Lindenhaeghe.”

Sessies

“Voor zowel het particuliere als het zakelijke deel van het Adfiz Najaarsevent zijn er twee sessierondes waarbij je kunt kiezen uit diverse expertsessies. Zo organiseren we in de ochtend sessies over:

  • Duurzaamheid: hoe kun je als financieel adviseur helpen bij het verduurzamen van woningen, wat is je rol en hoe ver kan die gaan?
  • Actieve transparantie: de wetgeving is weliswaar nog niet rond, maar actieve transparantie van provisie en dienstverlening komt eraan – hoe gaan wij je daarbij helpen?
  • Nazorg en klantbeheer: hoe geef je het succesvol vorm en welke rol kunnen AI en digitalisering daarbij spelen?

In de middag kun je dan kiezen uit sessies over:

  • Financieel fit: welke kansen liggen hier voor jou als adviseur, wat kun je werkgevers aanbieden en hoe wordt daarop gereageerd?
  • Cyber: onbekend maakt onbemind, maar met de juiste basiskennis en ervaring kun je bewezen succes boeken bij ondernemers – welke lessen vallen er te trekken uit de praktijk?
  • Pensioen: een sessie waarbij diverse aspecten aan bod komen die in de transitieperiode gaan spelen.

Zoals je kunt lezen hebben we weer heel wat in petto voor je deze maand. En dat is nog niet alles, want naast bovenstaande gaan we natuurlijk ook gewoon door met onderwerpen als DORA, de Retail Investment Strategy (RIS), het UBO-register, transparantie, vakbekwaamheid, Open Finance, de voorbereiding voor de Wtp opleidingsdagen en dan vergeet ik er vast nog een paar. Wij zijn weer aan de slag, tot snel! En mocht je je nog niet hebben aangemeld voor het Adfiz Najaarsevent, dat kan via deze link.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.