Energielasten onderdeel hypotheekadvies Triodos

0

Hypotheekklanten van Triodos Bank krijgen meer inzicht in de te besparen maandlasten als ze investeren in het verduurzamen van hun huis. De Energiebespaartool is nu nog alleen beschikbaar binnen het adviesgesprek, maar wordt binnenkort ook aan de online klantreis toegevoegd.

Bij Triodos zijn duurzaamheidsmaatregelen al jaren een vast onderdeel van het adviesgesprek en het adviesrapport, zegt Jeroen Pels, Directeur Private Banking & Hypotheken van Triodos Bank. “Door het nu ook te integreren in de programmatuur, zowel aan de voorkant als aan de advieskant, zetten we hierin een volgende stap.” De nieuwe software die dit mogelijk maakt, is samen met Figlo ontwikkeld en komt binnenkort ook voor andere klanten van Figlo beschikbaar. Yellowtail zal de online klantreis van de Energiebespaartool realiseren, als onderdeel van de nieuwe hypotheekomgeving die het voor Triodos bouwt en beheerd.

Werking Energiebespaartool

De Energiebespaartool is geschikt voor starters, doorstromers en oversluiters en geschikt voor alle hypotheekvormen van Triodos Bank. Het berekent het effect van onder andere (extra) rentelasten die ontstaan door financiering, de afschrijving op bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtepomp en de te verwachten kostenbesparing door lager energieverbruik. Pels: “De energielasten zijn wat ons betreft dusdanig verbonden aan de woning dat dit altijd integraal onderdeel zou moeten uitmaken van verantwoord hypotheekadvies. Een huiseigenaar heeft niet alleen het financiële voordeel van een lagere rente, maar ook omdat de kachel een graadje lager kan en het huis in waarde zal stijgen. De tool geeft klanten en adviseurs direct inzicht in dit voordeel.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.