Energieadvies op maat bij Hypotheekshop

0

Dankzij een samenwerking met De Energiebespaarders kan een geselecteerde groep vestigingen van De Hypotheekshop nu advies op maat geven over de verduurzaming van de eigen woning. Ook kunnen zij een reële inschatting maken van de benodigde investering en een passende financiering.

De Hypotheekshop en De Energiebespaarders slaan de handen ineen om de financiering van energiebesparende voorzieningen (EBV) voor particuliere woningbezitters toegankelijker te maken. De Energiebespaarders ontzorgt woningeigenaren die willen verduurzamen vanaf de oriëntatie tot en met de uiteindelijke installatie van energiebesparende voorzieningen.

Volgens Mark de Rijke, directeur van De Hypotheekshop, zijn consumenten zich vaak onvoldoende bewust van de noodzaak om energiebesparende maatregelen te nemen. “Het Klimaatakkoord bepaalt dat de consument deze investeringen in energiebesparende maatregelen zelf moeten opbrengen. Huizenbezitters die het nalaten om hun woning energiezuiniger te maken, lopen het risico op waardedaling van hun woning. Of zij dreigen vast te blijven zitten in een onverkoopbaar huis omdat deze niet voldoet aan de nieuwe wetgeving.”

Informatie schiet tekort

Tegelijkertijd constateert De Rijke dat de lange termijn besparingen van deze investering moeilijk in te schatten zijn. Daarnaast zijn huizenbezitters vaak niet op de hoogte van de bestaande financieringsmogelijkheden hiervoor.

De Rijke: “Wij nemen de financiering van energiebesparende voorzieningen daarom standaard mee in elk adviesgesprek. Door de samenwerking met De Energiebespaarders hebben kopers en woningbezitters binnen twee minuten een indicatie hoe ze hun woning kunnen verduurzamen. Zo bieden we de consument een totaaloplossing: een comfortabel huis, een duurzame leefstijl en een woning die zijn waarde houdt op de lange termijn, dus ook weer goed verkoopbaar is.”

Stap voor stap advies op maat

Met het partnerschap begeleiden adviseurs van De Hypotheekshop en De Energiebespaarders consumenten samen stap voor stap bij het verduurzamen van hun nieuwe of bestaande woning en de financiering daarvan. De hypotheekadviseur geeft de klant advies over de financiering en De Energiebespaarders helpen de klant bij het verduurzamingsproces van oriëntatie tot installatie.

Jeffry Broek, CEO van De Energiebespaarders: “Na het invullen van de Energie Bespaarcheck krijgt de klant via het Energiepaspoort een onafhankelijk advies op maat. Uit het Energiepaspoort blijkt vervolgens hoe het verduurzamingstraject eruit gaat zien en wat de kosten en baten voor de klant zijn. De Energiebespaarders ontzorgen in het gehele verduurzamingstraject door ook de uitvoer van de werkzaamheden te realiseren. Hierdoor is het voor iedere woningeigenaar zeer eenvoudig en inzichtelijk om energie te besparen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.