Els Wesseling voorzitter Stichting Tuchtraad Verzekeraars

0

Els Wesseling-Van Gent is vanaf 1 juli 2024 de nieuwe voorzitter van de Stichting Tuchtraad Verzekeraars. Zij neemt de plaats in van Willem van Schendel die in februari is overleden. Naast de nieuwe voorzitter maken Veronique Timmerhuis en Felix Cohen deel uit van het bestuur.

Met de aanstelling van Els Wesseling krijgt het stichtingsbestuur er zeer veel ervaring bij op het gebied van tuchtrecht. Zij is ruim twintig jaar lid en voorzitter van de Tuchtraad Verzekeraars geweest. In 2022 stopte ze als voorzitter van de Tuchtraad. In haar dagelijks leven is Wesseling advocaat-generaal bij de Hoge Raad. In juli gaat ze daar met pensioen. “Als bestuur zijn we heel blij dat ze ingaat op ons verzoek om onze voorzitter te worden”, zegt bestuurslid Felix Cohen. “Met haar aanstelling is het bestuur weer compleet.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Wesseling: “Omdat ik in het verleden mijn werk voor de Tuchtraad altijd heb gezien als een maatschappelijke verantwoordelijkheid, is deze nieuwe rol als voorzitter van de stichting meer dan logisch.” Het bestuur van de Tuchtraad Verzekeraars benoemt onder meer de tuchtrechters. “Het is goed dat met het stichtingsbestuur de onafhankelijk van verzekeraars verder wordt benadrukt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.