Ellen Hensbergen nieuwe directeur Munt

0

Ellen Hensbergen is vandaag begonnen als algemeen directeur bij Munt Hypotheken. Hiervoor werkte zij als Associate Director Bijzonder Beheer Hypotheken bij NIBC Bank en bij Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

“Munt heeft drie mooie jaren achter de rug en is uitgegroeid tot een vaste speler in de top 10 van grootste hypotheekaanbieders van Nederland. De uitdaging is nu om deze groei vast te houden”, zegt Hensbergen. “Daarom is het zaak om goed te blijven luisteren naar onze klanten. In ons geval zijn dat niet alleen consumenten, maar ook hypotheekadviseurs. Door te blijven innoveren en kort op de bal te zitten, kunnen we onze groei voortzetten en de komende jaren een verdubbeling van het aantal verstrekte hypotheken realiseren.”

Zwak gehad

Hensbergen werkte eerder bij ABN-Amro (2006-2010), NHG (2011-2015) en NIBC (2015-2018). “Ik heb altijd een zwak gehad voor financiële dienstverlening. Ik heb aan de ‘voorkant’ en ‘achterkant’ van het hypotheekproduct gewerkt. Daarbij heb ik ervaring bij NHG. De stap naar Munt Hypotheken is in dat opzicht een logische.”

Continuïteit waarborgen

Ze is aangetrokken om de groei verder te continueren en daarbij een toonaangevende hypotheekaanbieder te blijven. “Met de komst van Ellen Hensbergen zorgen we ervoor dat we continu kunnen blijven verbeteren. We zijn dan ook zeer verheugd met haar komst”, zegt commercieel directeur Menno Luiten.

Credit-manager van het jaar

In haar laatste functie bij NIBC heeft Hensbergen binnen de bijzonder beheer afdeling een vernieuwing teweeggebracht, waarvoor ze genomineerd werd als credit-manager van het jaar (VVCM). “Het ging hierbij om een transitie, waarbij we niet langer enkel focussen op de betalingsachterstand, maar meer op het klantbelang. Deze filosofie – uitgaan van het klantbelang – is wat mij verbindt met de ambities van Munt Hypotheken. Gezamenlijk zullen we deze filosofie nog verder ten uitvoer brengen.”

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.