Eindspurt naar 10.000 handtekeningen

0

Om optimaal impact te hebben bij de politiek wil Adfiz op 8 juni minstens 10.000 handtekeningen hebben onder de petitie tegen het verplichte PE- en inhaalexamen. Vanmorgen hadden al bijna 9.000 adviseurs de petitie ondertekend.

Dat zijn er circa 1.000 meer dan een week eerder, toen de lopende marktbrede petitie tegen het verplichte PE- en inhaalexamen door Adfiz onder de aandacht van de Vaste Kamercommissie voor Financiën werd gebracht. “Voor iedere medewerker met één of meer Wft-diploma’s is de petitie van belang. Dat gaat om zeer veel diplomahouders. Om optimaal impact te hebben bij de politiek willen we minstens 10.000 ondertekeningen. Geen woorden maar daden”, aldus Adfiz op haar website.

Vorige week dinsdag riepen Robert Jan van Loon (Adfiz), Colinde Rosenbrand (OvFD) en Edwin Herdink (CFD) de minister van Financiën en de leden van de Tweede Kamer op om voor de geplande inwerkingtreding in 2014 de regelgeving over het inhaalexamen en een PE-examen alsnog ongedaan te maken. “In plaats hiervan ligt het voor de hand dat er één verplicht (inhaal)programma op adviesvaardigheden en integriteit moet worden bijgewoond om de aansluiting bij de nieuwe vakbekwaamheidseisen te realiseren. En dat er voor Permanente Educatie een rechtvaardige PE-regeling wordt ingevoerd naar voorbeeld van andere kennisintensieve beroepen”, aldus de intermediairorganisaties.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.