Einde voor WestlandUtrecht Bank

0

ING gaat WestlandUtrecht Bank samenvoegen met de retailbankactiviteiten van Nationale-Nederlanden. De samenvoeging vloeit voort uit aanpassingen in het herstructureringsplan uit 2009. ING heeft van de Europese Commissie langer de tijd gekregen om orde op zaken te stellen en afstand te doen van onder meer de Europese verzekeringsactiviteiten.

In eerste instantie zou ING eind 2013 alle verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten moeten hebben afgestoten; die termijn wordt nu verlengd naar 2015. Dan zal er een Nationale-Nederlanden Bank zijn opgezet waarin WestlandUtrecht is geïntegreerd. De Nationale-Nederlanden Bank zal “een breed en samenhangend scala aan producten aanbieden, inclusief hypotheken, spaarproducten, banksparen, beleggingen en consumptieve kredietproducten, gecombineerd met de belangrijkste particuliere verzekeringsproducten van Nationale-Nederlanden.”

Van de Nederlandse hypotheekportefeuille van WestlandUtrecht Bank (36,4 miljard euro) zal 2,6 miljard euro worden overgeheveld naar Nationale-Nederlanden Bank. ING behoudt het resterende deel van de portefeuille. Om de service voor bestaande hypotheken, polissen en overeenkomsten van WestlandUtrecht Bank te garanderen, zal een deel van WestlandUtrecht Bank een apart onderdeel worden binnen ING Retail Banking.

De reorganisatie gaat weer extra banen kosten; hoeveel dat er zijn zal in de komende maanden duidelijk worden. Een deel van de werknemers van WestlandUtrecht Bank gaat over naar Nationale-Nederlanden Bank; een ander deel gaat naar het aparte WestlandUtrecht Bank-onderdeel binnen ING Retail Banking.     

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.