De Efteling eerste klant nieuw APF

0

De Efteling brengt als eerste zijn pensioenuitvoering onder bij Het nederlandse pensioenfonds (Hnpf). Dit algemeen pensioenfonds is een initiatief van ASR. Het kreeg op 30 september de vergunning van DNB.

ASR wordt bij Het nederlandse pensioenfonds verantwoordelijk voor operationeel vermogensbeheer en Kempen Capital Management voor fiduciair management. Het nieuwe APF werd in september vorig jaar aangekondigd en in januari 2016 opgericht.

Bij de pensioenuitvoering van het attractiepark gaat het om bijna 2000 deelnemers en een totaal belegd vermogen van 140 miljoen euro. “We zijn als bestuur verheugd dat we na alle voorbereidingen de vergunning van DNB hebben ontvangen en met De Efteling een vliegende start kunnen maken”, zegt voorzitter José Suarez Menendez van Het nederlandse pensioenfonds. “Wij zijn ervan overtuigd dat we met a.s.r. als pensioenuitvoerder en operationeel vermogensbeheerder en met de expertise van Kempen Capital Management als fiduciair vermogensbeheerder betrouwbare uitbestedingspartners hebben gevonden die opereren in een heldere rolverdeling. Zo kunnen we bedrijven en pensioenfondsen goede pensioenoplossingen bieden die onderscheidend zijn in de markt.”

Oer-Hollands

CFO Daan van Baarsen van De Efteling zegt ervan overtuigd te zijn met Het nederlandse pensioenfonds ‘de beste keuze te hebben gemaakt’. “Het typisch Nederlandse karakter van het pensioenfonds sluit daarbij mooi aan bij de oer-Hollandse wortels van het merk De Efteling”, aldus Van Baarsen.

Het nederlandse pensioenfonds is een initiatief van ASR, maar opereert naar eigen zeggen ‘volledig onafhankelijk’. Het pensioenfonds staat onder toezicht van DNB en wordt bestuurd door een onafhankelijk bestuur.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.