Efficiënter passeerproces Vista Hypotheken

0

De hypotheekakte van Vista Hypotheken is geheel herschreven in begrijpelijk Nederlands. Daarnaast is Vista door Quion aangesloten op het passeerproces van Stichting Elektronische Communicatie Hypotheken (ECH). Hierdoor verloopt het berichtenverkeer in de keten sneller, efficiënter én veiliger.

ECH is een platform dat als onafhankelijk branche-initiatief zonder winstoogmerk de communicatie tussen hypotheekverstrekkers en notariskantoren vergemakkelijkt. De dienstverlening heeft primair betrekking op de processen rondom het verlenen, vestigen en beëindigen van het recht van hypotheek. Van de notarissen is 99% aangesloten en circa 50% van de vastgoedtransacties verloopt via het ECH-platform.

KIK-standaard

De nieuwe akte van Vista voldoet aan de zogenaamde KIK-standaard (Ketenintegratie Inschrijving Kadaster). Als de notaris hiermee vervolgens ook een KIK-inschrijving van de hypotheekakte bij het Kadaster doet, kan het Kadaster de inschrijving van de hypotheekakte geautomatiseerd verwerken waardoor notarissen (en dus ook de klant) een gereduceerd tarief ontvangen.

Omdat de inschrijving voor Vista Hypotheken eerder zichtbaar wordt ontvangen klanten sneller de welkomstbrief en uitleg over de ‘mijn-vista omgeving’.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.