‘Efficiencyslag in distributiebeheer hypotheekverstrekkers’

0

Advieskeuze.nl biedt hypotheekverstrekkers vanaf morgen de mogelijkheid om alle vestigingen van samenwerkende ketens up-to-date te houden in het eigen distributienetwerk.

Christian Bouter, medeoprichter van Advieskeuze.nl: “Het beheren van het intermediaire distributienetwerk is een tijdrovend en met veel kosten gemoeid proces binnen de financiële branche. Het up-to-date houden van het netwerk kost aanbieders veel tijd door de continue aanlevering van kantorenlijsten vanuit meerdere adviesketens en serviceproviders. Bovendien worden dezelfde mutaties door de aanbieders individueel doorgevoerd in de eigen systemen zoals adreswijzigingen, fusies, overnames, AFM-vergunningen, et cetera. Wij realiseren een efficiencyslag binnen de financiële branche door de actuele informatie van samenwerkende ketens op het platform automatisch ter beschikking te stellen aan aanbieders.”

Koppeling

“Hiervoor is een geautomatiseerde koppeling gebouwd in de extranet omgeving voor aanbieders, die per keten aan- of uitgezet kan worden”, zegt Bouter. “Als een gekoppelde keten een nieuwe vestiging opent en dus wordt toegevoegd aan de Advieskeuze.nl database, wordt deze ook automatisch aan het intermediaire netwerk van de hypotheekverstrekker toegevoegd. Op ieder gewenst moment kan een export worden gemaakt van het distributienetwerk en heeft de hypotheekverstrekker een actueel overzicht van de ketenkantoren.”

Actueel

Bouter: “Nagenoeg alle hypotheekketens werken samen met Advieskeuze.nl en zorgen ervoor dat hun kantoren online goed getoond worden met up-to-date informatie. Dankzij de automatische koppeling kunnen hypotheekverstrekkers hun distributienetwerk actueel houden en hoeven ze geen handmatige mutaties meer door te voeren voor vestigingen van ketens. Ook verzekeraars kunnen enorme besparingen realiseren door het databeheer van het distributienetwerk op deze wijze veel efficiënter te organiseren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.