Eerste zwarte cijfers voor BrightPensioen

0

Vijf jaar na de oprichting schrijft BrightPensioen dit jaar voor het eerst zwarte cijfers. Ondanks de corona perikelen was de groei in de eerste helft van 2020 meer dan dezelfde periode in 2019. Een aanzienlijk deel van de nieuwe klanten is via bestaande leden binnengekomen.

BrightPensioen biedt flexibele pensioenopbouw voor zzp’ers, DGA’s en iedereen die zelf pensioen wil opbouwen. Deelnemers zijn mede-eigenaar via een deelnemerscoöperatie. Daardoor hebben ze zeggenschap en delen ze mee in de winst. De aanbieder verdient geen geld aan het pensioenvermogen van de deelnemers, maar aan een jaarlijks lidmaatschapsbijdrage.

Omdat BrightPensioen niet verdient aan het belegd vermogen door de deelnemers, worden de inkomsten volgens Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen, ook niet geraakt door dalende koersen en eventueel minder hoge inleg. “Iets waar bijvoorbeeld vermogensbeheerders wel last van hebben.”

Doelgroep heeft het zwaar

BrightPensioen richt zich op ondernemers en zzp’ers, doelgroepen die hard geraakt worden door de coronamaatregelen. Zonneveld: “Toch zijn we weer harder gegroeid dan vorig jaar. Het feit dat je bij Bright twee rekeningen kunt openen – een pensioenrekening én een beleggingsrekening – is in deze onzekere tijd voor ondernemers een geruststellend idee. Als je nog geen idee hebt of het een financieel goed jaar wordt dan leg je in op je beleggingsrekening waar je altijd nog bij kunt en dus als een flexibele buffer dient. Pas aan het einde van het jaar bepaal je zelf hoeveel je hierna wilt overzetten naar je pensioenrekening. Daarnaast zien we dat de combinatie om je pensioen en arbeidsongeschiktheid in één keer te regelen veel nieuwe leden heeft opgeleverd.”

Meer werkgevers

Naast individuele zzp’ers en werknemers kiezen ook steeds meer werkgevers voor het Amsterdamse bedrijf. Inmiddels zijn dat er ruim 500. Van jonge bedrijven in de startup en scale-up fase, tot volwassen bedrijven in branches als ICT, finance, marketing en overige zakelijke dienstverlening.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.