Eerste verjaardag Huismerk

0

Een jaar geleden ging Huismerk met een vijftigtal advieskantoren van start. Het nieuwe serviceconcept voor hypotheekadvies, een initiatief van Romeo Financiële Diensten, telt een jaar na de lancering ruim 100 leden en ook het aantal volmachten via MO.servicing groeide gestaag door.

Aangesloten kantoren kunnen het bemiddelingswerk volledig kwijt bij Huismerk. Het servicelabel fungeert tevens voor hen als vraagbaak en via het Compliance Programma worden de leden geholpen om aan de Wft normen te blijven voldoen. Maar ook op het gebied van bijvoorbeeld opleiding en automatisering krijgen de leden ondersteuning aangeboden.

Keuzevrijheid is daarbij belangrijk, zei Paul van der Meijs, directeur Romeo Financiële Diensten, vorig jaar bij de introductie. “Nieuwe technologie is de grootste kompaan van de zelfstandige adviseur en zeker geen bedreiging, zoals wel eens wordt gesuggereerd. Een adviseur moet alleen geen dure investeringen meer doen in eigen oplossingen, maar gebruik maken van de nieuwe deeleconomie en alleen betalen voor wat hij nodig heeft.”

Romeo Financiële Diensten

Aegon nam in april van dit jaar een minderheidsbelang in Romeo Financiële Diensten. Hieronder vallen serviceprovider Huismerk, dienstverlener MO.servicing en een nog te introduceren franchiselabel. Romeo is in 2015 opgericht door Martin Keegstra, Edsel de Graaf en Paul van der Meijs. “De combinatie van slimme systemen, centraal klantbeheer, adviseurs die vól voor hun klanten gaan en lage kosten moet leiden tot langdurige relaties”, aldus de directie destijds bij de lancering.

Volmachten

Zusterorganisatie MO.servicing, die midoffice diensten verleent voor en namens de hypotheekaanbieders, breidde in het afgelopen jaar het aantal volmachten gestaag uit. Naast NIBC en Lloyds Bank, de 2 volmachten waar het bedrijf mee startte, kozen nog zes hypotheekaanbieders voor een partnerschap met MO.servicing.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.