Eerste Tulp-huis voor Habitat for Humanity

0

Voor elke hypotheek die bij Tulp Hypotheken afgesloten wordt, doneert de geldverstrekker een bedrag aan Habitat for Humanity. Met deze bedragen bouwt Habitat huizen voor mensen die het nodig hebben. Het eerste Tulp-huis voor Habitat for Humanity kan al gebouwd gaan worden.

Habitat for Humanity gelooft dat een veilig en degelijk onderkomen hét middel is om zelfstandig een beter bestaan op te bouwen. Daarom bouwt Habitat, samen met de nieuwe huiseigenaren, eenvoudige en betaalbare huizen in ontwikkelingslanden. Habitat verstrekt hiervoor een lening zonder winstoogmerk die de eigenaren via een maandelijkse aflossing terugbetalen. Hiervan worden weer nieuwe huizen gebouwd. Zo kan Habitat steeds meer mensen ondersteunen om zelfstandig hun leefruimte te verbeteren.

Tulp

Met een vertraging van twee jaar zag de eerste Tulp hypotheek op 15 mei 2018 het levenslicht. De Nederlandse aanbieder kondigde in 2016 aan van start te gaan, maar moest vlak voor de start op zoek naar een nieuwe buitenlandse investeerder. Drie weken na de start van Tulp Hypotheken passeerde op 4 juni de eerste hypotheekakte bij Notaris Opbroek in Deventer.

Foto: Paul Wessels (Tulp Hypotheken) en Jennifer Lemke (Habitat for Humanity)

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.