Eerste terugvordering Wakkerpolis

0

Wakkerpolis is gestart met het terugvorderen van Nationale-Nederlanden  van de eerste kosten van aangemelde polissen. Het gaat hier om een polis waarbij volgens eigen opgave van de verzekeraar € 14.400 aan eerste kosten in rekening is gebracht en in lijn met de uitspraak van de Geschillencommissie van 13 mei 2013 is dat onrechtmatig.

Nationale-Nederlanden heeft de ontvangst van de klacht en schadevordering bevestigd en heeft vandaag schriftelijk aangegeven in de week van 8 juli a.s. (week 28) inhoudelijk te zullen reageren.
Wakkerpolis, een initiatief van Bert Jan Tiesinga (adviesbureau New Flame, voorheen AXA en NN), Maarten Koster en Nico van Koesveld, handelt daarmee conform de tussenuitspraak die de geschillencommissie van Kifid onlangs deed in een klachtenprocedure. Volgens die uitspraak heeft NN de klant onvoldoende geïnformeerd over het inhouden van eerste kosten en moeten die kosten daarom worden terugbetaald. De geschillencommissie heeft nog geen definitieve uitspraak gedaan; NN heeft tot begin juli om op enkele openstaande vragen te antwoorden.

Desondanks heeft Wakkerpolis alvast een vordering neergelegd bij NN. Tiesinga: ‘’Gezien eerdere uitlatingen in de media en tijdens het gesprek met Wakkerpolis op 5 juni jongsleden moet er rekening mee gehouden worden dat Nationale-Nederlanden de klacht en schadevordering afwijst, maar we zijn vooral benieuwd naar de argumentatie van de verzekeraar daarbij. Tot op heden houdt Nationale-Nederlanden de kaken stijf op elkaar ten aanzien van de vraag waarom men overweegt in beroep te gaan tegen de bindende uitspraak van de Geschillencommissie ten aanzien van “onrechtmatig in rekening gebrachte eerste kosten”.

Maar het zou ook kunnen dat Nationale-Nederlanden opnieuw een schikkingsvoorstel doet, zoals ze dat reeds eerder bij Huub de Haan (€ 9.500) en enkele andere klanten van New Flame deed. ‘’Nadat wij de reactie van NN  hebben ontvangen zullen wij de vervolgstappen bepalen voor de ingediende schadevordering en ook voor de overige honderden bij Wakkerpolis aangemelde polissen.”

Ondertussen is de procedure voor de Geschillencommissie voor Wakkerpolis teamlid Huub de Haan ook gestart. ‘’We voeren de druk op Nationale-Nederlanden dus stap voor stap op. Wakkerpolis gaat deze week ook de Directie, de Ombudsman en de Voorzitter van de Geschillencommissie van KIFID aanschrijven met de vraag hoe zij een te verwachten grote stroom klachten en schadevorderingen vanuit Wakkerpolis denken te gaan managen.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.