Eerste Startersmonitor van start

0

Het doel van de Startersmonitor is om inzicht te krijgen in de verschillende problemen waar mensen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar op de huur- en koopwoningmarkt tegenaan lopen. De uitkomsten van de eerste Startersmonitor worden in oktober 2021 gepubliceerd. Daarna volgt elk half jaar een update.

De Startersmonitor is te vinden op de website ‘Starten op de Woningmarkt’ en wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau E:M+MA, op initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Huurwoningen.nl, De Hypotheker, De Hypotheekshop, Huispedia, Nationale Hypotheek Garantie (NHG), Nederlandse coöperatieve vereniging van Makelaars en taxateurs (NVM), Pararius, Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) en Vereniging Eigen Huis (VEH).

Deze partijen zijn eveneens de initiatiefnemers van de website ‘Starten op de Woningmarkt’. Het doel van deze website is om starters op de woningmarkt één centrale plek aan te bieden waar zij alle benodigde informatie over het huren of kopen van hun eerste huis kunnen vinden.

Deelnemen aan onderzoek

Personen tussen de 18 en 40 jaar kunnen vanaf vandaag de vragenlijst hier invullen. Onder de deelnemers worden diverse cadeaubonnen verloot. Deelnemen aan de eerste Startersmonitor kan tot en met vrijdag 17 september.

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.