Eerste schadeschatting Ciara 150 miljoen

0

Het Verbond van Verzekeraars verwacht dat de schade door de Ciara-storm aan gebouwen en auto’s zal uitkomen rond de 150 miljoen euro. Dit bedrag zal nog oplopen omdat nog niet alle schadeclaims zijn ingediend en ook in de komende dagen nog onstuimig weer verwacht wordt, met vervolgschade tot gevolg.

De eerste schatting is becijferd door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek, onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. In die schatting zijn niet alleen naar de schades van afgelopen zondag gekeken, maar ook naar die op maandag hebben plaatsgevonden. “Ook die dag was er in het grootste deel van het land nog sprake van flinke windstoten”, vertelt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars. “De ervaring leert dat dat tot vervolgschade kan leiden. Dakpannen die zondag door windstoten zijn losgetrild, kunnen maandag alsnog van het dak afwaaien.”

Goed geanticipeerd

“Verzekeraars waren er op voorbereid dat er vanuit het gehele land schademeldingen zouden binnenkomen”, zegt Weurding. “Dat is ook gebeurd, maar Nederland heeft goed geanticipeerd dankzij de voorlichting en waarschuwingen door overheidsdiensten en verzekeraars.” De storm van afgelopen weekend was minder heftig dan de januaristorm in 2018. Toen kwam het schadebedrag uit op 450 miljoen euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.