Eerste online kredietverzekering voor het mkb

0

Euler Hermes heeft een nieuw product gelanceerd: Omzet Garant. Een online kredietverzekering, speciaal voor de mkb-ondernemer met een omzet aan zakelijke klanten tot 2,5 miljoen euro per jaar. Dit verzekeringsproduct is volgens Euler Hermes eenvoudig online af te sluiten via het klantportaal van Rabobank.

8 op de 10 ondernemers krijgt te maken met non-betaling. En 25% van de faillissementen is het gevolg van onbetaalde facturen. Met Omzet Garant heeft de mkb-ondernemer volgens Euler Hermes voortaan minder zorgen over wanbetaling: met deze verzekering verzekert een mkb-er zich tegen schade die het bedrijf oploopt als een klant de facturen niet betaalt.

Omdat deze verzekering door de Rabobankklant zelfstandig en volledig online in de klantomgeving van Rabobank is af te sluiten, wordt Omzet Garant aangeboden tegen een “scherpe maandpremie”.

De mkb-ondernemer krijgt na melding direct 70% van zijn openstaande vordering uitgekeerd. De klant hoeft dus niet lang te wachten op zijn geld, stelt Euler hermes. Na de schadeloosstelling start Euler Hermes direct de incasso. Afhankelijk van dit resultaat stort het bedrijf een deel of het gehele restant terug op rekening van de klant.

Ivo Zernitz, commercieel directeur Euler Hermes Nederland: “Dit nieuwe kredietverzekeringsproduct is de eerste kredietverzekering in Nederland die volledig online kan worden afgesloten. Innovatief en uniek dus! Door onze sterke samenwerking met de Rabobank bereiken we direct een heel groot deel van de doelgroep en kunnen we een betaalbare oplossing bieden, speciaal aan de mkb-ondernemer.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.