Eerste miljard voor ASR Hypotheekfonds

0

Ongeveer 30 pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensfondsen zijn het afgelopen jaar in het ASR Hypotheekfonds gestapt. Gezamenlijk hebben deze institutionele beleggers ruim een miljard euro geïnvesteerd in het fonds van a.s.r. vermogensbeheer, dat belegt in Nederlandse woninghypotheken.

In het ASR Hypotheekfonds – dat deze maand 1 jaar bestaat – worden nieuw af te sluiten WelThuis hypotheken ondergebracht. Participanten kunnen kiezen uit twee subfondsen: een fonds met hypotheken mét NHG-garantie en een fonds met hypotheken zónder NHG-garantie. Op deze manier kunnen beleggers zelf de gewenste risico-rendement verhouding kiezen.

WelThuis hypotheken

In 2017 heeft a.s.r. voor 1,9 miljard (2016: 1,3 miljard) euro aan WelThuis hypotheken verstrekt. In totaal heeft a.s.r. voor meer dan 8 miljard euro aan hypotheken op de balans staan en draagt zelf zorg voor het acceptatieproces en het betalingsbeheer van de portefeuille.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.