Eerste klanten accepteren compensatieaanbod Interbank 

0

Een week geleden ging de website mijnrentevergoeding.nl op initiatief van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland live. De eerste 900 klanten hebben het compensatieaanbod voor rentevergoeding inmiddels geaccepteerd.  

Onder Crédit Agricole Consumer Finance Nederland vallen de labels Interbank, De Nederlandse Voorschotbank, Intermediaire Voorschotbank en Ribank. De brieven aan klanten die aanmerking komen voor compensatie worden verspreid in de tijd verstuurd. De eerste brieven vielen op 9 mei op de mat bij klanten. Binnenkort start de landelijke advertentiecampagne om het compensatieplan extra onder de aandacht te brengen.

Kritische noot

Behalve positieve feedback op de compensatieregeling, worden door klanten ook kanttekeningen geplaatst bij de regeling en de individuele uitkomst ervan. Zo komen klanten er via de website achter dat er geen rentevergoeding wordt berekend als de klantrente lager was dan de marktrente. In een reactie stelt de kredietverstrekker dat een klant niet een te hoge rente heeft betaald, zolang de klantrente onder de marktrente lag. Ook roept de aangehouden peildatum van 1 januari 2008 vragen op.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.