Eerste diploma’s Beroepsopleiding Personenschade

0

Het eerste studiejaar van de nieuwe Beroepsopleiding Personenschade wordt morgen afgesloten met de diploma-uitreiking. Dan telt de branche veertien nieuwe letselschadespecialisten, die zijn opgeleid volgens een nieuw programma, opgezet voor en door de letselschadebranche zelf.

De driejarige deeltijdopleiding op hbo-niveau is op 31 januari 2022 begonnen met veertien studenten: zeven belangenbehartigers en zeven verzekeraars. In juni en september vorig jaar begon de eerste leergang opnieuw voor nieuwe groepen. Bij de deelnemers wordt een mix gezocht van WA-verzekeraars, WA-expertisekantoren, belangenbehartigers en herstelgerichte dienstverleners, om zodoende een evenwichtige opleiding te kunnen realiseren.

Dit sluit volgens Ivonne van Delft, een van de hoofddocenten van de opleiding, aan op de filosofie dat deelnemers vanuit verschillende perspectieven naar casuïstiek moeten leren kijken, en zich kunnen verplaatsen in een partij met een ander belang. “Wat je als resultaat ziet, is dat er onder deze mensen nu al veel meer telefonisch wordt overlegd, er wordt gezamenlijk gezocht naar een oplossing tussen de diverse disciplines: hartstikke mooi natuurlijk. Het gaat nog heus niet altijd goed, er blijven altijd wel discussies, maar wel gewoon met open vizier. Helaas gaat het nu om nog maar veertien mensen. Ik hoop wel op een soort van olievlekeffect.”

Tweede leerjaar

Voor de gediplomeerden komt er een op zichzelf staand tweede leerjaar. Daarnaast komen er vervolgmodules voor diverse specialisaties, bijvoorbeeld medische aansprakelijkheid en overlijdensschade. Van Delft: “Het tweede jaar is een verdiepingsjaar, waarin we meer ingaan op zwaar letsel. Die is dus ook heel geschikt voor mensen die al wat langer bezig zijn, het is een wat bredere doelgroep dan het eerste jaar. Het lesprogramma wordt op dit moment ontwikkeld.”

Van Delft is in het dagelijks leven regiomanager Oost van letselschadebureau JBL&G, een van de grondleggers van de nieuwe studie. De andere partijen zijn: Aegon, Allianz, a.s.r., Asselbergs & Klinkhamer Advocaten, Athenos, De Goudse, DEKRA, Flyct, Hofmans Letselschade, JBL&G, Justiz, Kracht! Letselschade, LetselVerhalen, Mooyman & Partners, Nationale Nederlanden, Nostimos, Raasveld Expertise, Radar, TVM, Unigarant, Univé, Wijs Letselschade.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.