Eerste 24-uursstaking ooit bij ING

0

Werknemers bij ING in Noordoost-Nederland leggen donderdag 30 maart massaal het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een nieuwe cao. De drie vakbonden bij ING (FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen) roepen de leden op om ’s ochtends naar een actiebijeenkomst in Leeuwarden te komen om zich daar in te schrijven als staker. Het wordt de eerste 24-uursstaking ooit bij ING.

Voor veel ING-werknemers is volgens de vakbonden het geduld met de directie op, na meer dan een half jaar publieksvriendelijke acties, waaronder een petitie die door bijna 7.000 werknemers werd ondertekend. “Al die signalen lijken maar niet door te dringen tot de ING-top. Die presenteerde vorige week weliswaar een nieuw cao-voorstel, maar komt daarmee bij lange na niet tegemoet aan de eis van de vakbonden voor koopkrachtherstel”, aldus de vakbonden.

Actiebijeenkomst in Leeuwarden

Om de werknemers voor te bereiden op hardere acties, organiseerden de bonden twee weken geleden al een online workshop ‘Staken voor beginners’ en vorige week – onder werktijd – twee goed bekeken actiejournaals. Donderdag 30 maart organiseren de drie bonden een 24-uursstaking voor de ING-werknemers in Noordoost-Nederland, met een actiebijeenkomst in Leeuwarden. Alle drie de vakbondsvoorzitters zijn daar aanwezig om de stakers toe te spreken. De acties bij ING krijgen na donderdag een vervolg, met actiejournaals en nieuwe actiedagen, onder meer op 11 april en 24 april (aandeelhoudersvergadering).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.