Eenmalige baten stuwen winst Aegon

0

Aegon heeft in het vierde kwartaal van 2015 een nettowinst van 478 miljoen euro behaald, tegen 399 miljoen in het Q4 2014. Dat was hoger dan analisten hadden verwacht. Het onderliggend resultaat lag met 486 miljoen euro echter 14% onder dat van een jaar eerder.

Volgens de verzekeraar is de sterke winststijging voor een groot deel te danken aan eenmalige baten uit terugvorderingen en minder verlies marktschommelingen.

De verkopen van levensverzekeringen daalden met 16% naar 440 miljoen.  Schade- en aanvullende ziektekostenverzekeringen stegen met 5% naar 238 miljoen euro.

Alex Wynaendts, voorzitter Raad van Bestuur: “Met de resultaten over het vierde kwartaal sluiten we een jaar af waarin we een record aan verkopen hebben gerealiseerd. En hoewel niet al onze bedrijfsonderdelen aan de verwachting voor het onderliggend resultaat hebben voldaan, hebben we veel van onze strategische doelen bereikt. De sterke groei van ons belegd vermogen, dat voor het eerst in onze geschiedenis de grens van 700 miljard overschreden heeft, is het resultaat van onze strategie om ons te richten op fee-business.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.