Eengezinswoningen ruim in de meerderheid

0

Van de 7,4 miljoen woningen in Nederland is twee derde een eengezinswoning. Dat blijkt uit cijfers van het CBS, die als peildatum 1 januari 2012 heeft aangehouden.

Van de woningen die sinds 2005 zijn gebouwd is de helft een eengezinswoning. De gemiddelde vloeroppervlakte van eengezinswoningen is anderhalf keer zo groot als van appartementen. Regionaal zijn er grote verschillen. In minder dichtbevolkte gebieden, zoals in Friesland, Zeeland en Drenthe, staan relatief weinig appartementen. Zuid-Holland is de enige provincie met meer appartementen dan eengezinswoningen.

Van de woningen die vanaf 2005 zijn gebouwd is bijna de helft een appartement. In Friesland is een op de drie woningen een appartement, in Noord-Holland twee op de drie. In Amsterdam en Rotterdam is respectievelijk 85% en 68% een appartement, in Den Haag en Utrecht is dat 50% respectievelijk 49%.

Van de woningen die voor 1945 zijn gebouwd was ruim een derde een appartement, maar dat aandeel varieert van bijna nihil in Flevoland tot ruim de helft in Zuid- en Noord-Holland. Tussen de grote steden zijn de verschillen ook groot. Van de woningen van voor 1945 is in Utrecht 46% een appartement, terwijl in de andere drie steden het percentage veel hoger is: Amsterdam (94%), Den Haag (82%) en Rotterdam (81%).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.