Een op de zes wisselt niet van zorgverzekeraar

0

Van alle Nederlanders zit 60% nog steeds bij dezelfde zorgverzekeraar als voor de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006. Zij zijn dus nog nooit overgestapt. De 40% die wel switchte, deed dat de afgelopen jaren gemiddeld 1,6 keer. Dat blijkt uit onderzoek dat Ipsos Synovate heeft uitgevoerd in opdracht van Independer. 

Doordat consumenten lang bij dezelfde zorgverzekeraar blijven, betalen ze vaak meer premie dan nodig is. De Nederlandse Mededingingsautoriteit wees hier vorige week ook al op bij de publicatie van eigen onderzoeksresultaten. Volgens de NMa kunnen gezinnen zeker 1000 euro besparen op hun verzekeringen, waarvan 206 euro op de zorgverzekering.

Geld is niet het enige motief om over te stappen. In de loop van de jaren kan de zorgbehoefte veranderen. Als consumenten ieder jaar kritisch kijken naar de zorg die ze nodig hebben, kunnen ze veel geld besparen. Zo kan een uitgebreide aanvullende verzekering een goede aankoop zijn voor ouders met kinderen die een beugel nodig hebben. Is de beugel niet meer nodig dan is geen of een beperkte aanvulling wellicht beter.

Dit onderzoek is gehouden onder 984 Nederlanders van 18 jaar en ouder in de periode 16 t/m 18 oktober 2012.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.