Een huis kopen via crowdfunding

0

Deze week is het crowdfundingsplatform SamenInGeld van start gegaan. Investeerders kunnen hier vanaf 250 euro deelnemen in projecten die voorzien in de financiering van panden die verhuurd worden aan particulieren. SamenInGeld werkt exclusief samen met hypotheekadviseurs.

SamenInGeld richt zich op leners en investeerders. Het gaat aan de ene kant om mensen die onroerend goed willen aankopen, of al in hun bezit hebben, voor de verhuur aan particulieren of voor een (klein) gedeelte bedrijfsmatig.

Aan de andere kant zijn er de investeerders; de crowd. “Denk hierbij aan een zorgappartement of studentenhuis. De panden worden zorgvuldig gekeurd en op staan op goede locaties in heel Nederland, zegt oprichter van SamenInGeld en hypotheekadviseur Luuck Kalverda.”

Hoe het werkt
Kalverda: “Een investeerder krijgt een eigen account en kan via zijn rekening al investeren vanaf 250 euro. De investering staat minimaal 5 jaar vast. De investeerder kan kiezen uit twee investeerdersprofielen, waarbij de rente op dit moment varieert van 4% tot 6%.”

“SamenInGeld biedt de investeerder zekerheid door het hypotheekrecht. Om het risico te verkleinen dient de lener zelf een eigen deel van minimaal 20% in te brengen.”

Ook tweede hypotheken
De zekerheid vanwege het hypotheekrecht kan naast een eerste hypotheekrecht ook een tweede hypotheekrecht betreffen. Bij een gedwongen verkoop om welke reden dan ook, gaat een eerste hypotheekrecht echter altijd voor.

Zo staat er nu een woning op SamenInGeld.nl waarbij een investering wordt gevraagd voor een tweede hypotheek. De eerste hypotheek beloopt 55% van de waarde van het te financieren pand in verhuurde staat, de tweede hypotheek voert dat percentage met 25% op tot 80%.

De backoffice van SamenInGeld wordt verzorgd door Crowdpartners; een transactieplatform waarbij de administratie en alle transacties voor investeerders en leners worden verwerkt. SamenInGeld adviseert investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.