Een 65-plusser voelt zich 52

0

Het tijdschrift Zin liet onderzoek doen naar hoe vrouwen in de levensfase 50-75 jaar in het leven staan. Wat blijkt? 65 is het nieuwe 52, de 50-plus vrouw staat nu totaal anders in het leven dan 20 jaar geleden.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door bureau TeraKnowledge, blijkt dat bijna 7 op de 10 vrouwen zich 13 jaar jonger voelen dan ze feitelijk zijn én zelfverzekerder dan 20 jaar geleden. Het onderzoek schetst het beeld van een opgewekte, sterke, veerkrachtige generatie. Een die laveert tussen de zorg voor kinderen en ouders, tijd voor werk en vrienden, en aandacht voor de partner en voor zichzelf.

In het bijbehorende artikel in Zin wordt beschreven hoe er begin jaren negentig tegen deze groep aangekeken werd. “Zo’n dertig jaar geleden was je op je 50ste maatschappelijk praktisch uitgeteld. Onze ouders konden dan al bijna met vervroegd pensioen. Ze waren niet bezig met een carrièreswitch maar met de vraag met welke tuinschaar ze zich na hun pensionering op hun gazonnetjes zouden storten. Hoe anders is dat nu! Niet alleen is 60 het nieuwe 50, 70 is óók het nieuwe 60.”

Ambitieus

De meeste van de 750 ondervraagde vrouwen in de leeftijd 50-75 vinden de periode tussen 50 en 60 jaar de leukste levensfase. Zins adjunct-hoofdredacteur Alida Dijk vindt vooral de kracht en ambitie die deze vrouwen uitstralen opvallend.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.