Edwin van Wechem lid Geschillencommissie Kifid

0

Het bestuur van Kifid heeft de Edwin van Wechem benoemd tot lid van de Geschillencommissie. Hij is hoogleraar Corporate Legal Counseling bij de Open Universiteit (deeltijd) en daarnaast zelfstandig juridisch adviseur. Sinds 2001 fungeert hij ook als plaatsvervangend raadsheer bij het Gerechtshof Den Bosch. Hij heeft diverse publicaties geschreven, alleen en in samenwerking met andere auteurs, over internationale contracten.

Eveline Ruinaard, voorzitter van de Geschillencommissie, is blij met de benoeming: “Edwin van Wechem brengt de nodige kennis en ervaring mee op het gebied van vermogens- en internationaal recht en contractenrecht in het bijzonder. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn steentje bij kan dragen aan de onpartijdige, zorgvuldige en rechtvaardige klachtbehandeling die consumenten van Kifid mogen verwachten.”

Nevenfunctie

De leden van de Geschillencommissie doen hun werk als nevenfunctie. De Geschillencommissie onderzoekt bij klachten eerst of bemiddeling mogelijk is. Als bemiddeling niet slaagt, dan doet de Geschillencommissie uitspraak. Dit gebeurt op basis van een volledig klachtdossier. Indien de Geschillencommissie aanvullende vragen heeft voor partijen, vindt nog een zitting plaats. Daar kunnen zowel de consument als de financiële dienstverlener hun verhaal doen.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.