Dynamic Verhuurhypotheek via Huismerk

0

Kantoren die zijn aangesloten bij Huismerk hebben sinds vandaag de Dynamic Verhuurhypotheek op het schap liggen. De afhandeling van de hypotheekaanvragen wordt voor de Huismerk-kantoren verzorgd door de acceptanten van MO.servicing.

Dynamic lanceerde het product vorige week. De verhuurhypotheek is alleen verkrijgbaar voor consumenten. Dynamic verstrekt leningen tot 1.000.000 euro en tot 90% van de waarde in verhuurde staat. Verbouwingen kunnen tot maximaal 20% van de waarde in verhuurde staat worden meegefinancierd. Het is mogelijk om als consument maximaal vier woningen om te verhuren aan te kopen met een hypotheek van Dynamic. Per woning wordt een aparte hypotheek afgesloten en er kunnen maximaal drie aanvragers per verhuurhypotheek zijn.

Kamerverhuur

Bestaande en verwachte huurinkomsten kunnen meegenomen worden in het toetsinkomen. De minimale looptijd van de verhuurhypotheek is 10 jaar, de maximale looptijd 30 jaar. Maximaal 50% van de waarde in verhuurde staat mag aflossingsvrij zijn.

Kamerverhuur is toegestaan als een van de huurders een familielid is tot en met de tweede graad. In andere situaties is kamerverhuur niet toegestaan. De koper mag zijn pand voor de verhuur dus wel verhuren aan zijn kinderen en hun vrienden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.