Duurzame fondsvergelijker Scildon

0

Levensverzekeraar Scildon heeft haar fondsvergelijker uitgebreid met keuzes op het gebied van duurzaamheid. De fondsvergelijker wordt door adviseurs en consumenten gebruikt voor het kiezen van beleggingsfondsen bij vermogensopbouw.

Scildon biedt diverse vermogensopbouwproducten waarbij consumenten zelf keuzes kunnen maken over de manier waarop zij hun inleg beleggen. Om de verschillende fondsen op diverse aspecten te kunnen vergelijken stelt Scildon consumenten en hun financieel adviseurs een fondsvergelijker ter beschikking. Na gedegen analyses zijn onder meer de volgende duurzaamheidscriteria aan de fondsvergelijker toegevoegd:

  • Fondsen die beleggingen volledig uitsluiten in gevoelige sectoren als tabak en/of palmolie, seksindustrie, steenkool, bont, dierenhuiden, wapens, gokken en nucleaire energie;
  • Positieve selectie van bedrijven met een lage CO2 uitstoot;
  • Fondsen met een hoge duurzaamheidsscore volgens de Morningstar Sustainability Rating.

Duurzaam rendement

Volgens Theo Krins, manager vermogensadvies bij Scildon, roept het onderwerp ‘duurzaam beleggen’ vaak nog een verkeerd beeld op bij mensen. “Dat het iets voor mensen is die een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de wereld willen geven. En dat die mensen daarom genoegen nemen met een iets lager rendement. Steeds meer onderzoeken geven aan dat dit beeld niet meer actueel is. Ondernemingen die duurzaam produceren, lijken markt breed betere resultaten te behalen dan bedrijven die dit niet tot kern van hun activiteiten maken. Daarmee ontwikkelen de rendementen van deze bedrijven zich ook steeds positiever. Deskundigen voorspellen dat in de komende jaren de meest duurzame bedrijven de sterkste positie op hun markten zullen krijgen. Daarmee is in het kader van vermogensopbouw de keuze van beleggingen in duurzame beleggingsfondsen niet alleen een keuze gebaseerd op levenshouding maar ook gebaseerd op nagestreefd rendement.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.