Duurzaamheidsprofiel.nl geeft adviseur input voor groen hypotheekadvies

0

Op de website duurzaamheidsprofiel.nl kan met postcode en huisnummer gratis een persoonlijk Duurzaamheidsprofiel van een woning gedownload worden. Het is een initiatief van Florius, Nationale Hypotheekbond, Dutch Media Lab, Intersoftware, Faster Forward en Bureau DFO.

Het Duurzaamheidsprofiel geeft naast concrete suggesties voor energiebesparende maatregelen ook praktische tips over hoe die voorzieningen gunstig gefinancierd kunnen worden. Die tips geven de adviseur handvatten voor zijn gesprek hierover met nieuwe en bestaande klanten. Het is volgens de initiatiefnemers dan aan te raden voor adviseurs om hun (nieuwe) klanten actief door te verwijzen naar de nieuwe website. Hoe de adviseur dit aanpakt, behandelt trainer René Kuiper tijdens de Informatiesessies “Van Duurzaamheidsprofiel naar Duurzame Financiering”. De Hypotheekbond organiseert deze later dit jaar, online en in de vorm van bijeenkomsten zodra dat weer verantwoord is. Aanmelden kan al via info@hypotheekbond.nl

Hoog rendement

Volgens een vergelijking van de Nationale Hypotheekbond wordt een investering in duurzame maatregelen inmiddels al tussen de 3,5 en 14 jaar terugverdiend, afhankelijk van de situatie en maatregel. “Daarmee is een rendement van 7 tot 30 procent haalbaar. Via de combinatie postcode + huisnummer schat het Duurzaamheidsprofiel per maatregel in of deze mogelijk is en met welk rendement. In combinatie met de handvatten voor een goed adviesgesprek voorziet het rapport in de behoefte van veel woonconsumenten, adviseurs én overheidsinitiatieven rondom het Klimaatakkoord”, aldus Jeroen Oversteegen, directeur Nationale Hypotheekbond.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.