Duurzaamheid, digitalisering en verzekerbaarheid

0

Duurzaamheid, digitalisering en verzekerbaarheid. “Komend jaar gaat het erom welke rol verzekeraars willen pakken op die drie thema’s.” Dat zei Verbondsdirecteur Richard Weurding gisteren tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor de eigen medewerkers.

Het Verbond van Verzekeraars zelf wil dit jaar op de genoemde thema’s duurzaamheid, digitalisering en verzekerbaarheid, de bestaande partnerships versterken. “Als we door kennisdeling meer en beter kunnen samenwerken met partners binnen en buiten onze industrie, dan zijn we met onze expertise ook in staat om steeds beter oplossingen te creëren en bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen”, aldus Weurding

Nieuw kabinet

Terwijl Weurding in vogelvlucht de laatste (inter)nationale ontwikkelingen én de agenda voor dit jaar doornam, stond twee kilometer van het Verbondsgebouw de nieuwe minsistersploeg op het bordes van Huis ten Bosch. Een nieuw kabinet dat volgens Weurding net als de verzekeraars voor grote uitdagingen en stevige ambities staat. “Gaat dit kabinet ook zorgen voor het beloofde nieuwe elan? En hoe gaat het verder met het wetsvoorstel Toekomst Pensioenen dat dit jaar wordt behandeld? Of met de herziening rondom Solvency II, waarbij wij de nadruk leggen op de lange termijngaranties en proportionaliteit?

Ik ben vooral ook benieuwd of we met de overheid verdere stappen kunnen zetten in het publiek privaat beter beheersen van het overstromingsrisico. En hoe kunnen verzekeraars het schadeherstel duurzamer maken?”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.