Duurzaam Samen Leven: daar staat Achmea voor

0

Achmea werkt samen met klanten, partners en relaties aan oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken rond wonen en werken, mobiliteit, inkomen en gezondheid.

“Via de adviseur, direct of via de werkgever maken we verduurzamen bereikbaar voor iedereen”

Met inzicht, overzicht en begrijpelijke producten helpt Achmea mensen om over hun levensloop na te denken en weloverwogen financiële keuzes te maken, zodat ze niet alleen vandaag voldoende financiële middelen hebben en tegen een stootje kunnen, maar ook in de toekomst. Daarbij kijkt Achmea niet alleen naar de eigen voetafdruk, maar ook worden klanten en medewerkers gestimuleerd om te verduurzamen. Het uiteindelijke doel van Achmea is om klimaatneutraal te zijn op de eigen bedrijfsvoering, op de bedrijven waarin wordt geïnvesteerd en op de producten en diensten die worden aangeboden.

Verduurzaming

Aan het woord is Patricia Alblas, ESG Officer bij Achmea Bank. We zoomen met haar en Ernst Siegert, senior manager businessline Financiële Diensten bij Centraal Beheer, in op het thema onbezorgd wonen en werken. Alblas: “Achmea wil mensen helpen bij verduurzamen. Daarbij willen we er ook voor zorgen dat verduurzamen voor iedereen toegankelijk is. Vanuit ons streven naar sociale rechtvaardigheid en gelijkheid kan het niet zo zijn dat sommige klanten niet kunnen verduurzamen en anderen wel. Daarom kijken we verder dan onze eigen producten en diensten en helpen we mensen ook op weg met bijvoorbeeld subsidieaanvragen. We willen een actieve bijdrage leveren aan de energietransitie en ook mensen helpen die nu in een huis wonen met een minder goed energielabel. Het vraagstuk woningverduurzaming kun je alleen samen oplossen, dat doe je niet door te focussen op alleen de beste energielabels.”

Lees hier het hele interview met Patricia Alblas en Ernst Siegert in de nieuwe e-InFinance

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.