Duurzaam betekent investeren

0

Duurzaamheid. Dan denk je waarschijnlijk als eerste aan milieu en energie. Belangrijk dat we daar samen stappen gaan zetten. Maar net zo belangrijk vind ik duurzaamheid in de relatiesfeer. De relatie die je hebt met je geliefde, je vrienden, familie en zeker ook je klanten. Dat je samen streeft naar een sterke duurzame relatie en daarbij niet alleen kijkt naar de korte termijn.

Maar zo’n duurzame relatie opbouwen, kan alleen als je erin gelooft en er samen voor wilt gaan. En dat je er ook een beleving bij hebt. Dat is de belangrijkste drijfveer. Hoe ga je met elkaar om? Hoe speel je in op de markt? Hoe benader je je klant en hoe wil je de relatie onderhouden? Enkel productverkoop heeft geen bestaansrecht meer. Het gaat om inlevingsvermogen. Alleen zo bereik je samen je doelstellingen.

Bij Florius geloven wij niet alleen in een duurzame relatie met onze adviseurs, maar ook in de relatie die onze adviseurs met zijn klanten opbouwt. Want het gaat allang niet meer alleen om het afsluiten van een product of dienst. De toekomst is dat de adviseur een bredere rol krijgt van regisseur. Meedenken, ontzorgen en proactief inspringen op de (woon)behoeftes van zijn klant en deze voor hem invult.

Scheidingsexpert

Om onze adviseur en zijn klant hierbij te helpen, biedt Florius mooie producten, diensten en gaat samenwerkingsverbanden aan. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met de Scheidingsexpert. De echtscheidingsprocedure en de financiële afwikkeling kunnen hierdoor sneller afgewikkeld worden in een onzekere en emotionele periode; belangrijk voor alle partijen. Een ander voorbeeld is de duurzaamheidspropositie die we binnenkort introduceren, waarbij we klanten en adviseurs niet alleen een mooie financiële oplossing bieden, maar ook volledig kunnen ontzorgen in zijn of haar plannen tot verduurzaming van de woning.

Het gaat erom dat je er voor elkaar bent als het nodig is. Dat levert een goed gevoel op, maar ook zeker een goede bedrijfsvoering. Daar ben ik van overtuigd. Maar dat kun je alleen bereiken als je investeert in een relatie op de lange termijn.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Paul Staps

Paul Staps is Manager Intermediaire Verkoop bij Florius