Duurzaam beleggen met ZZP Pensioen

0

Maarten Post, voorzitter van Stichting ZZP Pensioen, legt morgen tijdens Bull Day uit hoe het ZZP Pensioen werkt en wat de voordelen daarvan zijn. De workshop is gericht op zzp’ers, DGA’s en werknemers die geen pensioen bij een werkgever opbouwen.

Sparen voor een oudedagsvoorziening levert te weinig op, beleggen is beter, vooral als dat fiscaalvriendelijk kan. Daarom heeft Stichting ZZP Pensioen in samenwerking met APG-dochter Loyalis het ZZP Pensioen ontwikkeld. Geen pensioenverzekering, maar een beleggingsregeling, legt Post uit. “Je hebt je eigen pensioenbeleggingsrekening, het is en blijft dus je eigen geld. Je bepaalt zelf wat je inlegt. Door samen te beleggen, blijven de kosten laag en is een hoger rendement te bereiken. De beleggingsmix is gebaseerd op een lifecycle met aflopend risico, maar je kunt individueel kiezen voor een hoger of lager beleggingsrisico.”

De masterclass ‘Duurzaam beleggen met ZZP Pensioen’ vindt plaats om 16.00 uur.

Stichting ZZP Nederland

Sinds 2011 is Post voorzitter van Stichting ZZP Nederland. De stichting, die meer dan 40.000 zzp’ers vertegenwoordigt, streeft naast het stimuleren van ondernemerschap naar collectieve afdekking van inkomensrisico’s, waarbij ook de oudedagsvoorziening een belangrijke plaats inneemt. In 2014 ontwikkelde hij samen met enkele andere organisaties het ZZP Pensioen, dat begin 2015 van start is gegaan. Deze pensioenregeling heeft volgens Post alle flexibele elementen in zich, die een ondernemer nodig heeft.

Ondernemende belegger

Bull Day is een nieuw event voor beleggers die op zoek zijn naar visie, kansen en tips. Een dag voor zowel mensen die hun eerste schreden op de beurs willen zetten als spaarders, ondernemers en natuurlijk de belegger zelf. InFinance mag zijn lezers een gratis toegangskaart aanbieden voor Bull Day. Registreer met de code IF19 op bullday.nl en nodig ook je in beleggen geïnteresseerde klanten uit voor een gratis bezoek aan Bull Day morgen (22 maart) in 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch.

Win de AEX-slotkoers in contanten

Doe ook mee aan het AEX Beursspel dat op 22 maart gehouden wordt tijdens Bull Day en nu al online. Als u de juiste eindstand voorspelt, dan wint u de slotstand van de AEX-index in euro’s. Om mee te doen hoeft u niet eens fysiek aanwezig te zijn (al raden wij u dat wel aan). Via BullDay.nl/beursspel kunt u de slotkoers vanuit uw luie stoel invullen en meedingen naar deze fantastische prijs!

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.