Duitse Gothaer investeert in NL-hypotheken

0

Gothaer Asset Management, onderdeel van de Duitse verzekeraar Gothaer, heeft via het Particuliere Hypothekenfonds van Syntrus Achmea Real Estate & Finance een mandaat verstrekt van 500 miljoen euro om te beleggen in Nederlandse woninghypotheken.

In het Particuliere Hypothekenfonds participeren ruim zestig institutionele beleggers. De portefeuille kende ultimo het vierde kwartaal van 2019 een omvang van 8,6 miljard euro. Naar verwachting passeert het fonds dit jaar de grens van 10 miljard euro.

Eurapco

Gothaer is de eerste buitenlandse klant in het Particuliere Hypothekenfonds. Arthur van der Wal, directievoorzitter Syntrus Achmea: “Vorig jaar hebben wij besloten om twee fondsen open te stellen voor buitenlandse beleggers. Na het zorgvastgoedfonds kan nu ook het hypothekenfonds met Gothaer Asset Management de eerste buitenlandse klant verwelkomen. Beide fondsen krijgen hierdoor een bredere basis. Dat is goed nieuws voor alle participanten.”

Gothaer en Achmea maken beiden deel uit van Eurapco, een alliantie van acht coöperatieve verzekeraars in Europa. “Het is mooi dat hier nu een overeenkomst uit voortvloeit, waarbij we Gothaer gaan helpen met het realiseren van zijn beleggingsdoelstellingen”, zegt Bianca Tetteroo, lid van de Raad van Bestuur van Achmea.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.