Dubbele gedachten op Bevrijdingsdag

0

Al wakker wordende op Bevrijdingsdag neem ik het nieuws tot me en begrijp dat de lock-down maatregelen verder versoepeld worden. Hoewel nog geen officieel nieuws voelt dat – juist op 5 mei – als een bevrijding. Geeft een extra feestelijk tintje aan deze dag, al realiseer ik me donders goed dat we nog midden in de ellende zitten.

We hebben behoefte aan positieve gedachten, aan positief nieuws

Auteur: Michiel van der Linde, Commercieel Manager bij FlexFront

Midden in de ellende? Als maatschappij, ja. Sociaal, ja. Economisch, ja. Het virus zal je maar raken, je zal maar in het ziekenhuis liggen, of je zal maar in een verzorgingstehuis met corona rondom zitten; dan schieten woorden tekort. Of werken in een sector die hard geraakt wordt. Maar bijna direct daarna kwam de gedachte in me op dat we het in onze hypotheekmarkt vooralsnog heel goed maken. Lucky us. Het voelt dubbel om deze gedachten direct na elkaar te hebben, laat staan op te schrijven.

Het glas is halfvol

Toch voelde ik de behoefte deze gedachten met u te delen. Want het glas is halfvol en we hebben behoefte aan positieve gedachten, aan positief nieuws. Het is een voorrecht om te werken in een sector die vooralsnog floreert. Die sinds het begin van de coronacrisis dubbele cijfers schrijft. Alle forecasts van gerenommeerde instellingen ten spijt, ik heb vandaag het gevoel dat onze sector misschien nog wel redelijk goed weg zal komen. Misschien is het onnozele en ijdele hoop, dat zullen we later weten.

Het enige dat wij kunnen doen is ons stinkende best. Voor elke klant, voor elk dossier. Kwaliteit leveren, klantbelang centraal. Hard doorwerken. Onze markt gezond houden. Laat dat onze bijdrage zijn.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Michiel Van der Linde

Michiel van der Linde is Manager Commercie bij FlexFront (Link Group)