Dubbel pech door kleine lettertjes

1

Verzekerde pechhulp als onderdeel van een autoverzekering blijkt in de praktijk niet altijd de verwachtingen waar te maken. Schade als gevolg van een klapband, een leeggereden tank of per ongeluk verkeerde brandstof tanken wordt ook ondanks die extra dekking lang niet altijd vergoed.

“Plaats je op de aanvraag voor een autoverzekering een vinkje bij ‘aanvullende pechhulp meeverzekeren’, dan doe je er goed aan om ook even de kleine lettertjes van die dekking te lezen”, waarschuwt MoneyView op basis van een eigen onderzoek.

Volgens dit onderzoek kan in geval van een lekke band op de hulpverlening van de standaard autoverzekering doorgaans geen beroep worden gedaan. En zelfs al heeft de automobilist een aanvullende pechhulpverzekering afgesloten, dan nog biedt 40% van de polissen geen hulp. “Nog beroerder wordt het als je het pompstation toch niet gehaald hebt en met een lege tank stil komt te staan. Maar liefst 65% van de autoverzekeringen met aanvullende pechhulpdekking hoef je in dat geval niet te bellen.”

Verkeerde brandstof

Wanneer verkeerde brandstof is getankt, is het belangrijk dat de auto niet wordt gestart. De verkeerde brandstof kan grote schade aanbrengen, met het vervangen van de gehele motor tot gevolg. Schade aan de motor door het starten is uitsluitend gedekt op de volledig casco dekking, maar zeker niet bij iedere verzekeraar. Het wegslepen van de auto om de tank met verkeerde brandstof leeg te pompen, is bij een beperkt deel van de aanbieders op een volledig casco verzekering gedekt. Bij de volledig casco dekking kan volgens het onderzoek bij 36% van de autoverzekeringen hierop een beroep worden gedaan in Nederland en bij 43% in het buitenland.

Wanneer de autoverzekering geen hulpverlening biedt na het tanken van verkeerde brandstof, kan een aanvullende pechhulpverzekering uitkomst bieden. De pechhulpverzekeringen als aanvulling op de autoverzekeringen bieden echter niet altijd hulp, zo blijkt uit het onderzoek. Van de onderzochte twintig aanvullende pechhulpverzekeringen biedt 60% hulp na het tanken van verkeerde brandstof.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.