DSW verhoogt zorgpremie met 6 euro per maand

0

DSW heeft de premie van de basiszorgverzekering voor 2020 verhoogd naar 118 euro per maand. Dit betekent een premiestijging van 6 euro per maand. Deze stijging is twee keer zo hoog als de door de overheid in Miljoenennota verwachte gemiddelde stijging van 3 euro.

Volgens de verzekeraar ligt de premie desondanks nog net onder de in de Miljoenennota verwachte gemiddelde maandpremie. “De premiestijging wordt veroorzaakt door de groei van de zorgkosten en omdat DSW minder ruimte heeft om reserves in te zetten dan vorig jaar”, aldus de zorgverzekeraar. “De belangrijkste redenen voor de groei van de zorgkosten zijn de oplopende loon- en prijsstijgingen en een toenemend gebruik van dure, vaak innovatieve, specialistische geneesmiddelen. Deze toename is zelfs sterker dan door het Ministerie van VWS wordt verwacht.”

Reserves

In 2020 kan DSW per premiebetaler vanuit de reserves een bedrag van 24 euro op jaarbasis inzetten om de premiestijging te beperken. “Dit is 34 euro minder dan in 2019 en verklaart bijna 3 euro van de premiestijging per maand.”

Eigen risico

Het eigen risico blijft voor DSW-verzekerden gehandhaafd op 375 euro en blijft daarmee 10 euro lager dan wettelijk is vastgelegd. “De bedoeling van het eigen risico is dat het een remmende werking heeft op onnodige zorg. De hoogte van het eigen risico is ruim voorbij het niveau waarbij hiervan nog echt sprake is. Door een lager eigen risico te hanteren, willen we duidelijk maken voorstander te zijn van een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen”, aldus DSW.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.