DSW verhoogt basiszorgverzekering met 3,25 euro per maand

0

Zoals elk jaar maakt DSW als eerste zorgverzekeraar de premie voor volgend jaar bekend. In 2022 bedraagt de premie van de basisverzekering voor DSW-verzekerden 127,75 euro per maand, een stijging van 3,25 euro.

Volgens de verzekeraar zullen in 2022 de zorgkosten sterk toenemen, vooral als gevolg van loon- en prijsstijgingen en een toenemend gebruik van dure specialistische geneesmiddelen. Dit zou geleid hebben tot een premiestijging van 7,50 euro per maand.

Corona

DSW: “Zorgverzekeraars krijgen de kosten van de coronapandemie deels vergoed via de wettelijke catastroferegeling. Deze compensatie houdt geen rekening met de lagere kosten van de reguliere zorg en leidt daarom tot een positief saldo. Wij zetten dit resultaat in om de premiestijging tot een bedrag van 3,25 euro per premiebetaler per maand te beperken.”

Eigen risico

Het eigen risico blijft voor DSW-verzekerden gehandhaafd op 375 euro en blijft daarmee 10 euro lager dan wettelijk is bepaald. DSW: “Door een lager eigen risico te hanteren, willen we duidelijk maken dat het eigen risico te hoog is en zijn doel voorbij schiet. Wij zijn voorstander van een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen. DSW Zorgverzekeraar is een Onderlinge Waarborgmaatschappij en heeft daarom geen winstoogmerk.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.