DSW teert verder in op reserves

0

Bij DSW stijgt de zorgpremie in 2019 met 4,50 euro naar 112 euro per maand. De Miljoenennota gaat uit van een stijging van de gemiddelde jaarpremie naar 1.432 euro. Door meer dan voorgeschreven in te teren op de reserves, valt de jaarpremie van DSW 88 euro lager uit dan deze verwachting.

VWS heeft in de Miljoenennota voorspeld dat de zorgverzekeraars hun reserves met 450 miljoen euro zouden kunnen verlagen. Dit komt voor alle zorgverzekeraars overeen met 32 euro per premiebetaler. DSW bouwt in 2019 de reserves af met een bedrag van 58 euro per premiebetaler.

Als belangrijkste redenen voor de geringe stijging van 4,50 euro voor de basisverzekering noemt DSW de stijgende lonen en prijzen in de zorg,, de overheveling van de wijkverpleging naar de zorgverzekeringswet, het hogere BTW-tarief en toenemend gebruik van dure, specialistische geneesmiddelen. Daarnaast verwacht DSW dat de kosten in 2019 lager zullen zijn dan VWS begroot.

Eigen risico

Het eigen risico voor DSW-verzekerden blijft in 2019 met 375 euro per jaar 10 euro lager dan wettelijk is vastgesteld. Deze verlaging van het eigen risico kost elke DSW-verzekerde jaarlijks 5 euro. De opslag voor oninbare zorgpremies komt in 2019 uit op 5 euro per jaar per premiebetalende verzekerde.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.