‘DSW beste zorgverzekeraar’

0

DSW is beoordeeld als de beste zorgverzekeraar van Nederland. De verzekeraar scoort een 8,7. Op de tweede plaats staat Stad Holland, gelieerd aan DSW. Dat blijkt uit de ruim 14.000 beoordelingen op Zorgwijzer.nl, verdeeld over 40 labels. Verder wijst de peiling uit dat kleinere partijen over het algemeen een goede score halen.

Koen Kuijper, Senior Internet Marketeer van Zorgwijzer: “Voor het tweede jaar op rij is DSW als beste zorgverzekeraar beoordeeld. De verzekeraar scoort een 8,7 op basis van 790 beoordelingen. Dat is een verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen DSW nog een 8,5 als cijfer toebedeeld kreeg. Op de tweede plaats staat Stad Holland, verbonden aan DSW, met een 8,7 op basis van 106 beoordelingen. De top 3 wordt gecomplementeerd door Pro Life (onderdeel van Achmea) met een score van een 8,4.”

Vier onderdelen

Bezoekers van Zorgwijzer kunnen de zorgverzekeraars beoordelen op de volgende vier onderdelen: zorgpremie, service, zorgkeuze en dekking. DSW wordt vooral gewaardeerd om zijn klantvriendelijkheid, transparantie en communicatie. Ook de uitbetaling van declaraties is vlot, zeggen veel klanten. Bij Stad Holland hebben klanten veel lof voor de uiterst goede service en de uitgebreide dekkingsmogelijkheden. Pro Life wordt gewaardeerd voor haar Christelijke waarden en normen en goede wachtlijstbemiddeling.

Kleine verzekeraars

Slechts één van de vijf best beoordeelde verzekeraars, namelijk Pro Life, is onderdeel van een groot concern. Dit label behoort bij Achmea dat een marktaandeel heeft van 28,1%. De vier andere verzekeraars uit de top 5 zijn een stuk kleiner. DSW heeft een marktaandeel van slechts 4,2%. ONVZ en ASR, waar Ditzo onder valt, behoren tot de kleine verzekeraars en hebben ieder een marktaandeel van slechts 2,4%.

Persoonlijke aandacht

Kuijper: “We merken dat veel kleine verzekeraars al jaren bovengemiddeld presteren op het gebied van service. DSW, Stad Holland, ONVZ en Ditzo geven het goede voorbeeld. Kennelijk is er bij de kleinere labels meer ruimte voor persoonlijke aandacht en klantgerichtheid. Het is dan ook geen verrassing dat kleine verzekeraars ieder jaar marktaandeel wegsnoepen bij de grote jongens.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.