DSI introduceert Anti Money Laundering register

0

DSI, de stichting die zich inzet voor integriteit en vakbekwaamheid in de financiële sector, lanceert het Anti Money Laundering (AML) register.

Floris Mreijen (foto), directeur-bestuurder bij DSI: “Hiermee zetten we een belangrijke stap richting het vergroten van het vertrouwen en de vakbekwaamheid van professionals in de AML-sector. Dit initiatief is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen (AML) professionals uit de financiële sector, vooraanstaande opleiders en DSI. Met de lancering van dit nieuwe DSI-register bieden we een uniforme oplossing voor de registratie van kennis en integriteit van AML-professionals die werkzaam zijn in de financiële sector. Gecertificeerde professionals zijn daarmee aantoonbaar vakbekwaam.”

VU Amsterdam en ACAMS

Mreijen: “Om een registratie te voltooien, dien je als AML-professional een opleiding te hebben voltooid bij een door DSI geaccrediteerde opleider. De Accreditatiecommissie heeft, in samenwerking met de experts uit de Adviescommissie Compliance Professional, accreditatie verleend aan twee opleidingsinstituten: de VU Amsterdam en ACAMS. Andere opleiders zullen in de nabije toekomst mogelijk gaan volgen.”

Uniforme vakbekwaamheidseisen

“Een registratie in het AML-register bevestigt dat een professional voldoet aan de hoge uniforme vakbekwaamheidseisen, zowel van DSI als van de sector zelf”, zegt Mreijen. “Bovendien biedt registratie zowel de professional als zijn of haar werkgever diverse voordelen: erkenning, aantoonbare vakbekwaamheid, integriteit, carrièrekansen en professionele ontwikkeling.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.