Drukste overstapweek zorgverzekeringen

0

Traditioneel maken in deze laatste week van het jaar de meeste mensen de overstap naar een nieuwe zorgverzekeraar of passen hun bestaande zorgpolis aan. Trends die dit jaar zichtbaar zijn in de klantkeuzes zijn een verhoogd eigen risico en een meer kritischer blik op de bestaande de aanvullende (tand)verzekeringen.

Wie voor 2017 een andere zorgverzekering wil, heeft nog 5 dagen om de oude verzekering op te zeggen. Uiterlijk 31 december moet de opzegging bij de oude zorgverzekeraar binnen zijn. Consumenten hebben dan nog tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Verhoogd eigen risico

Volgens Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Geld.nl kiest een groter deel van de verzekerden dit jaar voor een verhoogd eigen risico. “Voor de zorgverzekering van 2017 verhoogt 24,5% het eigen risico. In 2016 was dit nog 20,4%. Degene die een verhoogd eigen risico kiezen, verhogen het bedrag meestal met 500 euro (20,3% van alle verzekerden).”

Topdrukte laatste week 2016

Ook bij de vergelijk wordt deze week topdrukte verwacht. “Dit beeld komt eigenlijk elk jaar terug. In het begin van het zorgseizoen, de laatste twee weken van november, wordt er heel veel vergeleken, maar nog weinig afgesloten. Mensen zijn dan echt aan het oriënteren. Pas in de laatste week van december wordt het heel druk met bezoekers die daadwerkelijk over gaan tot het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering”, licht Bulthuis toe.

Besparen op aanvullende verzekering

Geld.nl ziet dat consumenten ook kritischer kijken naar hun aanvullende (tand)verzekeringen. In 2016 had nog 78,1% van de verzekerden een aanvullende verzekering. Bulthuis: “Ook hier zien we duidelijk dat mensen op zoek zijn naar mogelijkheden om te besparen op hun zorgverzekering. Dit leidt tot een kritischer overweging of die aanvullende (tand) verzekering ook echt nodig is.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.