Drie finalisten bekend voor verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar

0

Birgitta van Antwerpen (eigenaar Taxavant, Hoofddorp), Danny Romijn (werkzaam bij Van Lanschot Kempen, Amsterdam) en Hendrik van Harten (werkzaam bij Rabobank Nederland) zijn door een vakjury genomineerd voor de finale van de verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar 2025.

Na een toets specifiek gericht op kennis (ronde 1) stonden in ronde 2 gespreksvaardigheden centraal. In een online-inventarisatiegesprek moesten de tien genomineerden wensen en doelstellingen van een klant achterhalen. De jury beoordeelde de kandidaten onder meer op gesprekstechniek- en structuur, prioritering van wensen en doelstellingen en het creëren van een optimaal gespreksklimaat. In ronde 3 worden alle competenties van een CFP-gecertificeerd financieel planner stevig getoetst. De drie finalisten werken dan op basis van het inventarisatiegesprek een financieel plan uit en presenteren dat aan de klant. De jury beoordeelt vervolgens dit adviesgesprek, de kwaliteit van het financieel plan en neemt hier natuurlijk ook de eerdere prestaties uit ronde 1 en 2 in mee. De winnaar mag zich dan ook met recht de ambassadeur van financiële planning in Nederland noemen. Op het FFP Congres, dat dit jaar plaatsvindt op woensdag 2 oktober in het NBC te Nieuwegein, worden de wisselbeker en de hoofdprijs aan de winnaar uitgereikt.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.