Doorlopende kortlopende reispolis De Goudse

0

De Goudse introduceert een doorlopende reisverzekering waarvoor verzekerden alleen premie betalen voor de daadwerkelijk genoten reisdagen. De Goudse Reis App houdt bij waar de consument is en start de dekking op het moment dat de landsgrens gepasseerd wordt.

De verzekering is gebaseerd op een app die de doelgroep gratis vanuit de Apple store op hun telefoon (iPhone) kan downloaden. De standaard dekking van deze reisverzekering gaat dus automatisch aan, en na afloop van de buitenlandse reis weer uit. Deze dekking geldt voor ziektekosten, hulpverlening, bagage en ongevallen. Alleen extra dekkingen – wintersport, automobilistenhulp en/of meereizende kinderen tot 18 jaar – moet de gebruiker desgewenst zelf aanzetten. Reisgenoten boven de 18 jaar verzekeren zichzelf door ook De Goudse Reis App te downloaden.

De verzekeraar denkt dat De Goudse Reis App met name interessant is voor een (jonge) doelgroep die van reizen houdt, een iPhone bezit en open staat voor het gemak en voordeel van innovatieve diensten. Voor mensen die vaak en gedurende langere periodes in het buitenland zijn, is een gewone doorlopende reisverzekering waarschijnlijk wel voordeliger.

Eerlijk verzekeren

Volgens Bernardo Walta, commercieel directeur De Goudse, is de Reis App de meest makkelijke én eerlijke manier van verzekeren. “Zolang de app en de toestemming voor gebruik van locatiegegevens aanstaan, kan de gebruiker nooit meer per ongeluk vergeten een reisverzekering af te sluiten. Omgekeerd loopt de verzekering geen dag langer door dan nodig is. Zo betaal je letterlijk geen cent teveel. Het is dus een doorlopende reisverzekering, maar dan wel een waarvoor je alleen betaalt als je ook echt op reis bent. En vind je bij een bepaalde buitenlandse reis de verzekering niet nodig? Dan zet je de app gewoon uit.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.