Doorlopend krediet 2.0 heeft vaste rente

0

Het traditionele doorlopend krediet is niet meer. Begin deze maand zijn de laatste twee producten van de markt gehaald, schrijft MoneyView in het Special Item Consumptief Krediet. Wel signaleert MoneyView de opkomst van producten die bij aanvang wél de flexibiliteit van een doorlopend krediet hebben.

Al meer dan tien jaar nam het aanbod van doorlopende kredieten steeds verder af. Per 1 maart zijn ook de laatste twee traditionele DK’s van Qander en Directa.nl van de markt gehaald. “Daarmee is het traditionele DK ter ziele gegaan”, schrijft MoneyView.

Deze laatste der Mohikanen zijn echter direct met opvolgers gekomen, een kruising tussen PL en traditioneel DK. Met deze nieuwe leenvarianten kan de eerste twee jaar tot aan de afgesproken kredietlimiet geld opgenomen worden. Na die periode geldt er een opnameblokkade en wordt er, net als bij een gewone persoonlijke lening, tot aan de einddatum afgelost.

MoneyView: “Hoewel een tijdelijke opnameperiode met verplichte aflossing de laatste jaren ook al zichtbaar was bij diverse DK’s, is een vaste rente gedurende de gehele looptijd wel een noviteit. Met de Qander en Directa.nl Flex en Zeker Lening is Qander Consumer Finance de eerste kredietverstrekker die deze nieuwe DK-variant met vaste rente introduceert.”

MoneyView ProductRating

MoneyView heeft ook de jaarlijkse MoneyView ProductRating Consumptief Krediet vastgesteld. Vijf sterren zijn er voor de voorwaarden van de Persoonlijke Lening van ABN Amro, BNP Paribas en Rabobank.

De vijf sterren voor prijsstelling gaan naar de Persoonlijke Lening van DEFAM (Premium), Directa.nl en Freo.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.